Ex -Yu

"Tužilaštvo da reaguje na protivzakonito i rizično okupljanje u Nikšiću"

"Tužilaštvo da reaguje na protivzakonito i rizično okupljanje u Nikšiću"
Foto: Vijesti.me | "Tužilaštvo da reaguje na protivzakonito i rizično okupljanje u Nikšiću"

PODGORICA - Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti Crne Gore pozvalo je državno tužilaštvo da najhitnije preduzme zakonske mjere i procesuira organizatore, kako su naveli, protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja u Nikšiću.

Nacionalno koordinaciono tijelo je ocijenilo da su udruženi napori i ostvareni rezultati svih institucija i građana na očuvanju zdravlja i života večeras "na najgrublji način pokušani da budu urušeni protivzakonitim javnim okupljanjem", saopšteno je iz crnogorske Vlade.

"NKT poziva državno tužilaštvo i vrhovnog državnog tužioca da najhitnije, odmah večeras, bez ikakvog odlaganja i ustezanja, preduzmu zakonske mjere iz svoje nadležnosti i procesuiraju organizatore protivzakonitog i visoko epidemiološki rizičnog javnog okupljanja", navodi se u saopštenju.

U Nacionalnom koordinacionom tijelu kažu da, dok većina građana odgovorno poštuje sve mjere, organizatori "protivzakonitog javnog okupljanja u Nikšiću dovode u najdirektniji rizik ono što bi trebalo da bude najsvetije svima - zdravlje i živote svih građana i oporavak crnogorske ekonomije".

Kako su naveli, javnost svjedoči da je to grubo kršenje zakona najavljeno od poslanika Demokratskog fronta.

"Činjenica je i da predstavnici Srpske pravoslavne crkve nisu ispoštovali dogovor sa članovima NKT-a zaduženim za medicinski i bezbjednosni aspekt", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će razvoj epidemiološke situacije u Nikšiću biti analiziran narednih dana sa posebnom pažnjom.

"U skladu sa rezultatima koji budu utvrđeni biće donošene odgovarajuće epidemiološke mjere", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije