Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Stigli nalazi psihičkog vještačenja Malčanskog berberina

Stigli nalazi psihičkog vještačenja Malčanskog berberina
Foto: N.N. | Tužilaštvo dobilo nalaze psihičkog vještačenja Malčanskog berberina
Tanjug

BEOGRAD - U Više javno tužilaštvo u Nišu stiglo je psihološko vještačenje Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koje je proteklog mjeseca obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu proteklog mjeseca.

U tom tužilaštvu rečeno da zbog osjetljivosti ovog predmeta, sadržina nalaza i mišljenja vještaka u ovoj fazi postupka neće biti objavljena u javnosti.

Vještačenje je obavljeno po nalogu suda, kako bi stručnjaci procijenili da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potjere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

U svakom slučaju niško tužilaštvo nastavlja istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao 12-godišnju M.K.

Za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

Nakon izricanja pomenute presude 18. marta je pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i neko vrijeme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije