Ex -Yu

Tužilaštvo traži osam godina za vozača autobusa

Tužilaštvo traži osam godina za vozača autobusa
Foto: Tanjug/AP | Tužilaštvo traži osam godina za vozača autobusa

NIŠ - Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog i zatražilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za Milana Zdravkovića (31), vozača "Niš ekspresovog" autobusa u kojem je 21. decembra nakon sudara sa vozom na pružnom prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povrijeđena su 32 putnika.

Optužnim prijedlogom, Zdravkoviću se na teret stavlja da je nepridržavajući se saobraćajnih propisa izazvao tešku nesreću i tako počinio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, prenosi Blic.

Prema navodima optužnog prijedloga, Zdravković se tog jutra oko 7.30 časova autobusom kretao u smjeru od Donjeg Međurova ka Nišu, na redovnoj autobuskoj liniji Novo selo - Niš, ali po dolasku ispred pružnog prelaza nije zastao da vidi nailazi li voz.

Tužilaštvo traži da se po održanom glavnom pretresu i izvedenim dokazima okrivljeni oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u tajanju od osam godina, u koju mu se ima uračunati vrijeme provedeno u pritvoru, te da mu se izrekne mera bezbjednosti zabrana upravljanja motornim vozilom "D" kategorije u trajanju od pet godina od dana pravnosnažnosti presude, kao i da se obaveže da naknadi troškove krivičnog postupka, prema troškovniku.

Osnovno javno tužilaštvo traži i da se produži pritvor Zdravkoviću, zbog opasnosti od bjekstva, o čemu će odlučivati sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije