Ex -Yu

Tužilaštvo traži pritvor za Dijanu Hrkalović

Tužilaštvo traži pritvor za Dijanu Hrkalović
Foto: MUP Srbije/Arhiva | Tužilaštvo traži pritvor za Dijanu Hrkalović
Tanjug

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je večeras Specijalnom sudu da odredi pritvor bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Srbije Dijani Hrkalović nakon saslušanja, rečeno je Tanjugu u Tužilastvu.

Nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a protiv Hrkalovićke je danas podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem.

Takođe, krivična prijava je podnesena i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Milenković je prethodno saslušan u MUP-u, a Hrkalović u Sektoru unutrasnje kontrole, a potom i u Tužilastvu za organizovani kriminal nakon čega je Tužilaštvo podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo nije saopštilo zbog čega je pokrenulo postupak protiv Hrkalović, ali mediji pišu da je to zbog ubistva Vlastimira Miloševića, poznatijem kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a poslije i oslobođen od optužbi Veljko Belivuk koji je sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije