Ex -Yu

Tužilaštvo upozorilo Plenkovića zbog izjave o istrazi SDP-a

Tužilaštvo upozorilo Plenkovića zbog izjave o istrazi SDP-a
Foto: Tanjug/AP | Tužilaštvo upozorilo Plenkovića zbog izjave o istrazi SDP-a

ZAGREB - Državno tužilaštvo upozorilo je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na Zakon koji zabranjuje pritisak na Tužilaštvo, a povodom njegove nedavne izjave da bi DORH mogao da istraži i najuticajniju opozicionu SDP.

Plenković je to rekao pošto je prošle sedmice uhapšena grupa HDZ-ovaca osumnjičena za koruptivne radnje i zloupotrebu položaja među kojima je i istaknuta HDZ-ovka i nekada gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

"Što se tiče aktivnosti na koje se aludira, koje su koruptivnog karaktera, očekujem da tijela, i policija i DORH procesuiraju i one koji su vezane i za SDP", rekao je ranije Plenković i kao primjer naveo javne nabave oko Evropske prjiestonice kulture u Rijeci.

Rekao je da očekuje da isti aršini budu primenjeni prema svima.

Tužilaštvo ga je saopštenjem na zvaničnoj internet stranici upozorilo na zabranu pritiska i svakog oblika uticaja, posebno prema državnim tužiocima i njihovim zamjenicima, zloupotrebu javnih ovlašćenja i korišćenje medija i javnih istupa u predmetima krivičnih djela koja se sprovode po službenoj dužnosti, a u cilju zaštite državne imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije