Ex -Yu

U Beogradu još dvije bolnice u kovid sistemu

U Beogradu još dvije bolnice u kovid sistemu
Foto: Tanjug | U Beogradu još dvije bolnice u kovid sistemu

BEOGRAD - U Beogradu, zbog velikog broja zaraženih virusom korona, kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun kompletno se vraćaju u kovid sistem, a ako bude potrebe, bolnice u još četiri grada primaće ove pacijente, odlučili su danas nadležni.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar reko je na sastanku sa direktorima kovid bolnica da će za vikend kompletna Zemunska bolnica biti pretvorena u infektivnu bolnicu.

Lončar je naveo da će tokom vikend biti ispražnjen i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" kako bi od sljedeće sedmice mogao da prima kovid pacijente, prenijeli su beogradski mediji.

On je rekao da su kapaciteti Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" popunjeni 90 odsto, a na Infektivnoj klinici 95 odsto.

Lončar je dodao da će, ukoliko bude potrebno, bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biti bolnice za smještaj kovid pacijenata.

Zbog povećanog broja oboljelih od virusa korona, vanredna situacija je na snazi u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju.

Prema podacima objavljenim juče u 15.40 časova, u Srbiji je bilo 1.783 aktivnih slučajeva obolijevanja, a na respiratorima su 73 pacijenta.

Do sada je od posljedica virusa korona preminula 281 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije