Ex -Yu

U Beogradu održana promocija najmlađih oficira

U Beogradu održana promocija najmlađih oficira
Foto: Ilustracija | U Beogradu održana promocija najmlađih oficira

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha Srbije.

Svečana ceremonija završetka školovanja kadeta 138. klase Vojne akademije i 3. klase Medicinskog fakulteta Vojno medicinske akademije, održana je ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučić, premijera Ane Brnabić i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva.

U prve oficirske činove promovisano je 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Ove godine Vojnu akademiju završilo je 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je njih 12 iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završilo je 27 momaka i djevojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.

Prema protokolu svečanosti, najboljima u rangu uručene su sablje, najuspješnijim kadetima po vidovima i službama - pištolji sa posvetom, dok su najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA dodijeljeni paradni bodeži.

U programu svečanosti učestvovala je avijacija Vojske Srbije, a za muzički program bili su zaduženi Umjetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativni orkestar Garde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije