Ex -Yu

U Beogradu se poštuju mjere, samo dva lokala sankcionisana

U Beogradu se poštuju mjere, samo dva lokala sankcionisana
Foto: Tanjug | U Beogradu se poštuju mjere, samo dva lokala sankcionisana

BEOGRAD - U Beogradu skoro svi ugostiteljski i trgovinski objekti poštuje nove mjere, a tokom sinoćne kontrole, do 23.30 sata, svega dva lokala su sankcionisana i ispražnjena zbog nepoštovanja mjera o ograničenju radnog vremena do 21.00 sat.

To je za Tanjug izjavio vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac, koji je sa svojom patrolom i ekipom Tanjuga tokom večeri obilazio ugostiteljske objekte na teritoriji grada.

Komunalna milicija prvo je obišla Beton halu gdje su svi ugostiteljski objekti u 21 sat bili zatvoreni, a na Savskom šetalištu se mogao vidjeti još po koji gost.

Nakon toga, otišli su u Ulicu Strahinjića Bana gdje je bila slična situacija - zatvoreni lokali i prazna ulica.

Primjenu poštovanja propisanih mjera u prestonici kontroliše deset ekipa Komunalne milicije koja, prema riječima Divca, prije svega obilazi najfrekventnija mjesta u gradu među kojima su i Skadarlija, Knez Mihailova ulica, Bulevar kralja Aleksandra.

"Te lokacije prvo obilazimo i proveravamo da li su svi ugostiteljski objekti zatvoreni na vreme, a osim toga obilazimo i ostale lokacije u gradu", rekao je Divac.

Naveo je da patrole Komunalne milicije ne mogu da stignu da obiđu cijelu teritoriju grada, ali da imaju dobru saradnju sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji nisu nadležni da pišu kazne za nepoštovanje mjera za borbu protiv korone, ali ih obaveštavaju ukoliko primete da se negde krše mere.

"To se pokazalo i tokom prethodne noći kada nam je od strane policijske ispostave u Borči sugerisano da jedan lokal u tom naselju radi i u 23.20 sati", rekao je Divac i dodao da je Komunalna milicija lokal zatvorila i ispraznila.

Podsjetio je da Komunalna milicija reaguje i po prijavama građana i pozvao ih da, ukoliko primete da neki objekti krše mere, to prijave na broj telefona 0800-110-011.

Izmjenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kontrolu primjene mjera i kažnjavanje za njihovo nepoštovanje, osim sanitarnih inspektora, vrše i Komunalna milicija i Komunalna inspekcija.

Osim toga, Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji sada je data i mogućnost da, ukoliko lokal radi nakon propisanog vremena, usmeno nalože da se zatvori i isprazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije