Ex -Yu

U Crnoj Gori na snazi strože epidemiološke mjere

U Crnoj Gori na snazi strože epidemiološke mjere
Foto: Anadolija/Arhiva | U Crnoj Gori na snazi strože epidemiološke mjere

PODGORICA - U Crnoj Gori od danas su na snazi strože epidemiološke mjere, čiji rezultati se očekuju za desetak dana, izjavio je danas epidemiolog Instituta za javno zdravlje Adis Martinović.

On je preporučio građanima da praznike provedu u krugu porodice i da se vakcinišu.

"Za nas epidemiologe najbitnije su mjere koje sprečavaju masovna širenja, a to su prije svega masovna okupljanja na trgovima", kazao je Martinović.

Ukoliko se ne budu poštovale nove mjere, zdravstveni sistem će biti opterećen, upozorio je Martinović, prenio je portal RTCG.

U Crnoj Gori su se juče pojavili i prvi slučajevi zaraze novim sojem virusa omikron, a Martinović smatra da se za nedjelju dana može očekivati da omikron bude dominantan.

Strože mjere podrazumijevaju da će ugostiteljski objekti za doček radiciti do 1 sat iza ponoći, a muzika uživo je dozvolje do 20 do 1 sat iza ponoći. decembra do 12. januara 2022. godine.

Nove epidemiološke mjere će važiti do 12. januara, a u danima između praznika rad ugostiteljskih objekata je ograničen do 22 sata, uz obaveznu kovid potvrdu i zabranu muzike uživo i sa zvučnika.

Zabranjuje se i održavanje svadbi rođendana, žurki i drugih privatnih proslava i javnih okupljanja u zatvorenim i javnim mestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije