Ex -Yu

U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj zaraze

U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj zaraze
Foto: N.N. | U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj zaraze

PODGORICA - Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je danas da je pacijent koji je ranije vođen kao importovani slučaj pozitivan na virus korona i da se vodi kao dodatni oboljeli.

Iz ovog instituta su naveli da je kretanje oboljelog kroz Crnu Goru rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike, kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim, a njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi.

U laboratorijama je od posljednjeg presjeka stanja obrađeno 208 uzoraka na infekciju virusom korona, a među urađenim analizama nalaze se ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija nije bila završena i kod koje je epidemiološko istraživanje u toku.

Iz Institutu za javno zdravlje istakli su da je iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva, dobijen pozitivan nalaz, što je potvrdilo sumnju da je riječ o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije virusom korona, a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela je van Crne Gore.

Do sada je u Crnoj Gori oporavljeno 314 osoba od virusa korona, trenutno su oboljela dva lica, dok je devet prminulo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije