Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Crnoj Gori registrovan prvi slučaj ponovne infekcije

U Crnoj Gori registrovan prvi slučaj ponovne infekcije
Foto: Wikipedia | U Crnoj Gori registrovan prvi slučaj ponovne infekcije
Tanjug

PODGORICA - U Crnoj Gori zabilježen je prvi slučaj ponovnog oboljenja od korona virusa bez simptoma, izjavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) dr Senad Begić.

Begić kaže da je jedna osoba u Crnoj Gori, koja je bila pozitivna u prvom talasu, ponovo imala korona virus u drugom, ali bez simptoma.

Slučaj je, dodao je, otkriven kada se taj građanin testirao prije putovanja i da nije isključeno da postoji još takvih slučajeva.

Po broju stanovnika, Berane je opština koja je najteže pogođena epidemiološkom situacijom, gdje je stopa aktivnih slučajeva virusom korona pet puta veća od prosjeka, slijede Nikšić i Rožaje, rekao je Begić u emisiji "Boje jutra" Vijesti tv.

Kaže da zabrinjava to što je najveći broj novooboljelih od korona virusa iz Nikšića, što znači da će Nikšić biti najpogođenija opština u Crnoj Gori.

Begić je rekao da kompletno zaključavanje gradova i aktivnosti neće biti, te da su nošenje maski, higijena ruku i distanca najučinkovitije mjere, i da na tome treba insistirati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije