Ex -Yu

U Dalmaciji 18 turista u karantinu

U Dalmaciji 18 turista u karantinu
Foto: Pixabay/Ilustracija | U Dalmaciji 18 turista u karantinu

SPLIT - U Splitu i Trilju trenutno je u karantinu 18 gostiju koji ljetuju u Dalmaciji, a za koje je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na kovid-19, rečeno je za Hinu u Štabu civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

"Od 18 osoba koje su trenutno u karantinu 14 su strani državljani, a četiri su hrvatske državljanke koje rade u Švedskoj i Švajcarskoj, ali im je pri povratku u te zemlje na splitskom aerodromu testiranjem ustanovljeno da su pozitivne na kovid infekciju te su smještene u karanten", rekao je za Hinu načelnik Štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

Prema njegovim riječima, osobe u karantinu u Splitu i Trilju imaju hotelski smještaj i borave od dva do deset dana, zavisno od procjene epidemiologa.

"Tokom juna, jula i dosadašnjeg dijela avgusta u ta dva karantinska smještaja boravilo je oko 100 gostiju koji su bili na ljetovanju na području Splitsko-dalmatinske županije, za koje je testiranjem ustanovljeno da su pozitivni na kovid infekciju", rekao je Gabrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije