Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Hagu nastavljeno saslušanje Rustema Mustafe

U Hagu nastavljeno saslušanje Rustema Mustafe
Foto: Ilustracija | U Hagu nastavljeno saslušanje Rustema Mustafe
Srna

PRIŠTINA - Saslušanje Rustema Mustafe, bivšeg komandanta takozvane OVK za područje Podujeva, nastavljeno je u utorak u Hagu pred Specijalnim tužilaštvom, rekao je njegov advokata Arijan Koci.

Mediji u Prištini navode da je saslušanje Mustafe nastavljeno u 10.00 časova, ali je potom prekinuto oko 14.00 časova i ponovo nastavljeno u popodnevnim časovima.

Očekuje se da bi saslušanje Mustafe moglo biti nastavljeno i u srijedu, u zavisnosti od broja pitanja koja je Specijalno tužilaštvo pripremilo u okviru istrage o odgovornosti Mustafe za zločine počinjene nad nealbancima u regionu operativne zone takozvane OVK - Lab, područje opštine Podujevo.

Rustem Mustafa počeo je u ponedjeljak sa davanjem iskaza i prvi je komandant terorističke OVK koji je dao iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu.

Prema ranijim najavama, u srijedu bi u Hagu trebalo da se pred Specijalnim tužiocem pojavi Sami Ljuštaku, komandant operativne zone terorističke OVK Drenica.

Na spisku Specijalnog tužilaštva osumnjičenih za zločine počinjene nad civilnim stanovništvom nalazi je 107 imena pripadnika OVK, među kojima su predsjednik Kosova Hašim Tači i predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veselji.

Specijalni sud za zločine OVK formiran je da bi se procesuirali navodi iz istrage koju je za Savjet Evrope sačinio specijalni izvjestilac Dik Marti. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije