Ex -Yu

U Herceg Novom uhapšen izvršni direktor Ruske košarkaške federacije

U Herceg Novom uhapšen izvršni direktor Ruske košarkaške federacije
Foto: Ilustracija | U Herceg Novom Uhapšen izvršni direktor ruske košarkaške federacije

PODGORICA - Uprava policije MUP-a Crne Gore saopštila je da je u Herceg Novom, po potjernici Interpola Moskve, uhapšen Izvršni direktor Ruske košarkaške federacije čiji su incijali D.D. jer je oštetio Košarkaški savez Rusije za 44 miliona rubalja (oko 590.000 evra).

U saopštenju je navedeno da je ovom licu određen ekstradicioni pritvor i priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Policija navodi da je D.D. uhapšen radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi pred nadležnim sudom u Moskvi.

"On je ovo krivično djelo počinio obavljajući poslove izvršnog direktora Ruske košarkaške Federacije, korišćenjem svog položaja. On je sa još nekoliko lica osnovao nekoliko kompanija sa kojima je ugovorio i potpisao fiktivne ugovore na štetu Ruske košarkaške Federacije u iznosu od oko 44 miliona rubalja", navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija saopštila je da je identifikovala lokaciju na kojoj boravi D.D, nakon čega je on lišen slobode.

"Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Ruske federacije radi izručenja ovog lica Ruskoj Federaciji", navedeno je u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije