Ex -Yu

U Hrvatskoj gori od Hvara do Velebita

U Hrvatskoj gori od Hvara do Velebita
Foto: index.hr | U Hrvatskoj gori od Hvara do Velebita

ZAGREB - U Hrvatskoj požari gore od Hvara do Velebita, a vatra se opasno približila Zadru, javljaju hrvatski mediji.

Stanje na nekim požarištima u Hrvatskoj je i dalje kritično, a kako je javlja Antena Zadar, požari su se opasno približi Zadru.

Neutvrđen broj kanadera i airtraktora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja ovaj medij.

''''Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo dio snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje, kazao je zapovednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

JVP Zadar s najnovijim informacijama donosi loše vijesti - samo Vir ne gori! U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj, javili su hrvatski mediji.

 

''Veliki požar koji je u nedjelju naveče krenuo kod Turnja u ponedjeljak ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure'', kazao je Šoša.

''''Požarište je dugačko nekoliko kilometara, situacija nije dobra, beži kontroli jer je teren dijelom nepristupačan i duva jaka bura. Branimo kuće, vinograde, poljoprivredne objekte, ali još uvek nema govora o saniranju rubova požarišta'''', rekao je Hini Šoša.

Portal Index.hr u međuvremenu je javio da je stanje na autoputu A1 kod Benkovca haotično zbog požara, a vozači koji su jedno vrijeme stajali u koloni okrenuli su vozila u suprotnom smjeru kako bi pobjegli od nadolazeće vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije