Ex -Yu

U Hrvatskoj se zatvaraju škole, vrtići i fakulteti

U Hrvatskoj se zatvaraju škole, vrtići i fakulteti
Foto: Ilustracija | U Hrvatskoj se zatvaraju škole, vrtići i fakulteti

ZAGREB - Od ponedjeljka zbog virusa korona u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dvije sedmice, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i srednjim školama te fakultetima", kazao je Plenković nakon sastanka s Nacionalnim štabom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema ko brinuti, ali nastava se obustavlja na dvije sedmice. Isti režim je za vrtiće i fakultete, javio je Index.hr.

"Cijeli svijet je u ratu protiv virusa. Odgovornost svakog građanina je bitna disciplina koja će utjecati na širenje epidemije. Pozivam sve na odgovornost i pažljivo slušanje uputa i svih stručnjaka o javnom zdravstvu. Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, dvaput dnevno u 9 i u 16", rekao je Plenković.

"Svi razmišljaju o prekidu škola. Naši zdravsveni stručnjaci kažu da je izrazito mali postotak zaraženih ispod 20 godina. No, djeca su posebno bitna, mi ćemo od ponedjeljka na dva tjedna prekinuti nastavu", objasnio je.

Dodao je da dio porodica ima mogućnost osigurati čuvanje djece.

"Za one koji nemaju, pogotovo kroz prvo razdoblje, škole će raditi. Ako roditelji nisu u mogućnosto osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školi. Nastavnici će biti u školama. Dakle ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu", rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije