Ex -Yu

U Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog korone

U Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog korone
Foto: Anadolija | U Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog korone

ZAGREB – Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanja novinara da li je Hrvatska zakasnila sa donošenjem pooštrenih mjera, rekao da bi za sprečavanje širenja virusa korona bilo vjerovatno najbolje da se sve zatvori, ali da to ekonomski, politički i iskustveno nije realno.

"Hrvatska nije jedna od najrazvijenih zemalja svijeta i mora se realno boriti da održi društvenu i privrednu aktivnost", rekao je Plenković i dodao da se sve mjere donose u konsultaciji sa strukom i na osnovu podataka.

Hrvatska je, kazao je premijer, imala normalniji život u odnosu na druge zemlje, ali je dodao da je vladi i njemu lično najvažnije održati obrazovanje, rad i proizvodnju, uz, kako je rekao, okvirni cilj zaštite zdravlja hrvatskih građana.

Upozorio je da fokus svakog pojedinačno treba da bude na kontaktima, društvenim i socijalnim, koji su, kako je kazao, u ovom trenutku luksuz, nebitni i irelevantni.

"Sve što možete od kontakata izbjegnite", rekao je Plenković na konferenciji za medije, uz podatak da je u Hrvatskoj svaki deveti građananin u ozbiljnom problemu zbog virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije