Ex -Yu

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prijeteće poruke na autima sa srpskim tablicama

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prijeteće poruke na autima sa srpskim tablicama
Foto: Print Screen/Twitter/ Dejan Nedeljković | U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prijeteće poruke na autima sa srpskim tablicama
Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Na automobilima u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu, uglavnom onim sa srpskim registarskim tablicama, ovog jutra su osvanule prijeteće poruke uvredljivog sadržaja u vidu odštampanih probnih kosovskih tablica, a kojima se poziva na to da se te tablice ne uzimaju.

Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice objavio je jutros na Twitteru da je na više automobila u gradu zatekao zakačene odštampane probne kosovske tablice sa prijetećim porukama na njima, prenosi portal Košev.

Slične poruke su, kako navodi taj portal, postavljene na automobilima u više dijelova grada, na kojima je ispisan natpis "STOP".

Međutim, policija regiona Sjever tvrdi da nije imala nikakva sazanja o tome.

Kosovska vlada je zabranila od 20. septembra korišćenje srpskih registrskih tablica na teritoriji Kosova, kako onih koji se vode na gradove u centralnoj Srbiji tako i gradova na Kosovu i obavezala vlasnike ovakvih vozila da izvade probne kosovske tablice.

Zbog toga i prisustva specijalnih jedinica Rosu na sjeveru pokrajine, Srbi su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije