Ex -Yu

U Ljubljani novi protesti protiv mjera i kovid propusnica

U Ljubljani novi protesti protiv mjera i kovid propusnica
Foto: Print Screen/Youtube | U Ljubljani novi protesti protiv mjera i kovid propusnica
Tanjug

LJUBLJANA - Više hiljada demonstranata opet je danas u Ljubljani protestovalo zbog protivepidemijskih mjera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih kovid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

Neprijavljen protest još traje u večernjim satima, uz povećano prisustvo policije, ali za sada bez incidenata i intervencije policije koja je kordonom spriječila odlazak demonstranata pred zgradu parlamenta, te identifiovala nekoliko osoba među demonstrantima, a najmanje jednog i privela, prenosi Hina.

Opozicija je danas u parlamentarni postupak inače uložila zahtjev za opoziv ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smjenu zbog kako kažu pretjerane upotrebe represivnih mjera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko protestnih okupljanja.

Hojs ima povjerenje premijera Janeza Janše koji je prošle godine odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere.

Opozicija je za interpelaciju ministra prikupila 43 potpisa poslanika, skoro polovinu od ukupnog broja članova parlamenta u kojem je 90 poslanika.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije