Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Prištini registrovana nova stranka SDU

U Prištini registrovana nova stranka SDU
Foto: Facebook | U Prištini registrovana nova stranka SDU
Tanjug

PRIŠTINA - Duda Balje, predstavnica Bošnjaka na Kosovu i Metohiji, poslanica u kosovskom parlamentu, saopštila je danas da je u Prištini registrovana nova politička partija - Socijaldemokratska unija (SDU), čiji je ona lider.

Balje je na svojoj Facebooku stranici navela da tu stranku čini veliki broj istomišljenika, a njihov zajednički cilj je da prištinskoj političkoj sceni ponude nešto novo i drugačije.

SDU će, kaže, raditi na promjenama, a neće samo o njima pričati.

Nova stranka je, prema njenim riječima, stranka poštenih ljudi, radnika u širem demokratskom smislu, stranka kreativnih mladih, stranka pjesnika i umjetnika, stranka pravnika i ljekara, stranka odgovornih preduzetnika, intelektualca, domaćica... i ljudi iz dijasore.

SDU će se, ističe, zalagati za socijalnu pravdu i humanije društvo sa jednakim šansama i mogućnostima za sve.

"Usredsredićemo energiju na brigu o nezaposlenima, povećanje uključenosti mladih u javni sektor, dostojanstveniji status srednje klase, jednaki status žena i učešće marginalizovanih i ranjivih grupa u procesu odlučivanja ", napisala je Balja.

Nastojaće, kaže, da afirmišu kulturno i drugo nacionalno blago Bošnjaka, kao i svih drugih etničkih zajednica, da njeguju nacionalna obilježja, jezik i pismo, štitiće autentičnost i demokratske oblike širenja kulture...

"SDU je moderna stranka koja nudi alternativu socijalnim, ekonomskim, kulturnim i drugim izazovima na savremeni način. Naše osnovne vrijednosti su ravnopravnost, solidarnost i sloboda...", napisala je Balje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije