Ex -Yu

U Siriji poginula Novopazarka i njeno četvoro djece

U Siriji poginula Novopazarka i njeno četvoro djece
Foto: Facebook / Kurir | U Siriji poginula Novopazarka i njeno četvoro djece
N.N.

Novopazarka Emina Plojović (31) i njeno četvoro djece poginuli su prije nekoliko dana u bombardovanju koalicionih snaga istoka Sirije, dok je njen suprug Rejhan (32) preživio.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, u vazdušnim udarima nastradalo je troje biološke djece Emine i Rejhana, od četiri i devet godina, kao i jedno siroče koje su usvojili tokom boravka u ratom zahvaćenoj Siriji.

Rođaci i prijatelji bračnog para nisu željeli da komentarišu ovu vijest, ističući da nikakvih zvaničnih informacija o pogibiji nemaju i da su sa njima izgubili kontakt otkako su napustili Novi Pazar.

Rejhan i Emina su sa starijim djetetom u Siriju otišli u novembru 2013. godine, a nakon što su se upoznali u Mesdžidu "Furkan" u Novom Pazaru, mjestu na kojem su se, kako se pretpostavlja, okupljali radikalni islamisti.

"Rejhan je počeo da se zanima za veru nakon srednje škole, a na predavanja u 'Furkan' je počeo da odlazi od njegovog samog osnivanja 2009. godine. Tu su se i njih dvoje upoznali. Pogađale su ih vesti o dešavanjima i stradanjima naroda u Siriji pa su rešili da odu. Šta su radili tamo, ne znam. Za Eminu se pričalo da je radila u nekoj bolnici, a da li je Rejhan učestvovao u borbama i na čijoj strani, ne znam", priča jedan od poznanika Plojovića, prenosi "Blic.rs".

Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu Plojovića je početkom aprila osudilo na devet i po godina zatvora zbog toga što je utvrđeno da je kao pripadnik Islamske države učestvovao u ratnim sukobima u Siriji, kao i da je vrbovao i obučavao ljude za terorističke akcije.

Tom prvostepenom presudom osuđeni su i Abid Podbićanin, Sead Plojović i Tefik Mujović na po 11, Goran Pavlović na 10 godina zatvora, Izudin Crnovršanin na devet i po, dok je Ferat Kasumović osuđen na sedam i po godina.

Medicinska sestra ID, aktivna u džematu "Furkan"

Rejhan Plojović (32) iz Novog Pazara u Siriju je otišao 19. novembra 2013. sa suprugom Eminom Plo­jović (31) i dvoje djece.

Supruga mu je, prema pisanjima "Blica", bila angažovana kao medicinska sestra u ID. Bila je aktivna u džematu "Furkan".

(Blic.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Zeki3

..."Rođaci i prijatelji bračnog para nisu željeli da komentarišu ovu vijest,...." znaju sve ali da li su uzeli oruzje i borili se na strani IS neznaju, lazovi balijski ...otisli saditi cvijece iklanjati se u Siriju

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije