Ex -Yu

U Sloveniji od testiranog broja više od 30 odsto pozitivno

U Sloveniji od testiranog broja više od 30 odsto pozitivno
Foto: Tanjug/AP | U Sloveniji od testiranog broja više od 30 odsto pozitivno

LJUBLJANA - U Sloveniji su u posljednja 24 sata testirane 3.682 osobe na virus korona i od tog broja više od 30 odsto (30,22) je bilo pozitivno, odnosno njih 1.116, što je najveći procenat oboljelih u odnosu na broj testiranih u jednom danu do sada, saopštila je danas slovenačka vlada.

Na bolničkom liječenju nalaze se 523 osoba, od kojih je 82 na odjeljenju intenzivne njege, a stopa incidencije je 727 na 100.000 zaraženih, prenosi portal 24UR.

U istom periodu preminulo je sedam osoba, čime je broj preminulih porastao na 248.

Zbog povećanog broja oboljelih Vlada je uvela nove mjere, a jedna od njih je da ukoliko se nalazite u zelenoj oblasti ne morate da nosite masku ukoliko držite distancu od tri metra.

Portparol Vlade Jelko Kacin pozvao je građane da ukoliko mogu ostanu kod kuća i dodao da je situacija najteža u regionu Gorenjska gdje je 43 odsto ukupno oboljelih u Sloveniji.

"Nema više mjesta za manevre. Prethodnih nedjelja Vlada je pokušala da umanji uticaj virusa na naše živote, ali nažalost to više nije moguće u ovoj situaciji", rekao je Kacin na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije