Ex -Yu

U Vukovaru napadnut učenik zbog srpskog jezika?

U Vukovaru napadnut učenik zbog srpskog jezika?
Foto: Ilustracija | U Vukovaru napadnut učenik zbog srpskog jezika?

VUKOVAR - Samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da djeca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranja, jedno od te djece je napadnuto u srijedu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu.

Riječ je o učeniku trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka, od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je oko 19 sati u srijedu dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal "Srbi" je prenio da je prepoznati napadač maloljetnik, pripadnik navijačke grupe "Bad blue boysi" (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači dio istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko mjeseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

"U ovom trenutku vam samo mogu reći da je u srijedu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan dio učesnika tog događaja", izjavio je portparol policije za portal "Novosti" Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije