Ex -Yu

U Zagrebu održana Povorka ponosa

U Zagrebu održana Povorka ponosa
Foto: Tanjug/Hina | U Zagrebu održana Povorka ponosa
Tanjug

ZAGREB - U Zagrebu je danas održan javni politički skup Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica Zagreb Prajda, prenijeli su hrvatski mediji.

Oko 2.500 ljudi učestvovalo je u Povorci ponosa, među njima i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, prenio je portal Index.hr.

Podršku 20. Povorci ponosa LGBTIQ zajednice svojim dolaskom, navodi se, dali su i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, predsjednik SDP-a Peđa Grbin kao i nekoliko poslanika u Hrvatskom saboru i zagrebackoj Gradskoj skupštini.

Povorka ponosa u Zagrebu je ove godine održana pod nazivom "20 prajdova zajedno u drugarstvu i otporu", uz geslo "Prajd zauvijek".

Organizatori ističu da je LGBTIQ zajednica postala snažan, odgovoran i samosvjestan dio zemlje, ali da borbe nisu završene.

"Naš Ustav i zakoni još nas potpuno i pravedno ne uključuju. Naše ulice i trgovi još uvijek nisu slobodni od mržnje. Nismo zaboravili i nećemo nikada zaboraviti žrtve homofobnog i fašistickog divljanja, ove i svih zadnjih 20 godina", poručili su oni, prenijela je Hina.

Povorka je krenula je oko 15.30 sat sa Ruzveltovog trga u Zagrebu, a učesnici skupa nosili su natpise, zastave, odjeću i rekvizite duginih boja.

Povorka ponosa jedno je od prvih masovnih okupljanja od stupanja na snagu novih epidemioloških mjera početkom jula u Hrvatskoj, prema kojima su učesnici većih okupljanja, obavezni da imaju kovid digitalnu potvrdu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije