Ex -Yu

U Zrenjaninu uručeni ključevi stanova za 11 porodica iz BiH i Hrvatske

U Zrenjaninu uručeni ključevi stanova za 11 porodica iz BiH i Hrvatske
Foto: Srna | U Zrenjaninu uručeni ključevi stanova za 11 porodica iz BiH i Hrvatske

BEOGRAD - U Zrenjaninu su danas uručeni ključevi stanova predstavnicima 11 izbjegličkih porodica iz BiH i Hrvatske i najavljena je izgradnja još 40 stambenih objekata za prognane.

Uručivanju ključeva prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je istakao da je izgradnja tih stambenih jedinica samo jedan od segmenata ukupne realizacije Regionalnog stambenog programa.

"U toku je gradnja 1.647 stanova u 48 jedinica lokalne samouprave, a u narednom periodu očekuje se i useljavanje zgrada u Loznici, Kladovu, Negotinu i Temerinu, kao i u beogradskom naselju Kamendin", rekao je on.

Dačić je napomenuo da se u okviru tog programa izbjeglima dodjeljuju i kuće sa okućnicom, građevinski materijal, kao i montažne kuće, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Cilj nam je da, nakon dugog perioda razvijanja mehanizama samog programa budemo što efikasniji i pomognemo našim sugrađanima koji su bili prinuđeni da odu u izbeglištvo sa konfliktnih područja", naveo je on.

Dačić je zahvalio predstavnicima lokalne samouprave i građanima Zrenjanina za saradnju u realizaciji stambenog programa i na pomoći i solidarnosti prilikom prijema više stotina izbjeglica i raseljenih.

On je zahvalio zemljama donatorima i partnerima iz međunarodnih organizacija koji pomažu u rješavanju stambenih potreba najugroženijih izbjeglica iz Hrvatske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije