Ex -Yu

U petak suđenje vladiki Joanikiju i sveštenicima

U petak suđenje vladiki Joanikiju i sveštenicima
Foto: Screenshot / Youtube | U petak suđenje vladiki Joanikiju i sveštenicima

PODGORICA - U nikšićkom Osnovnom sudu u petak će početi suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika nikšićkog sabornog hrama, kojima se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

Tužilaštvo vladiku i sveštenike tereti da su 12. maja u Nikšiću postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred - litiju ulicama grada.

Sudski postupak protiv Joanikija i sveštenika Slobodana Jokića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Mirka Vukotića, Vasilija Brborića, Dragana Krušića i Nikole Marojevića vodiće sudija Igor Đuričković.

Branila optuženih Sava Kostić za podgoričke Vijesti kaže da vladika I sveštenici u petak iznijeti svoju odbranu.

Kostić kaže da ne postoje razlozi za isključivanje javnosti u ovom predmetu, pa će biti omogućeno prisustvo novinarima koji će neposredno biti u prilici da vide i čuju šta će se desiti na tom pretresu i javnost o tome izvijeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije