Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U potragu za bikom Džerijem uključuje se i dron

U potragu za bikom Džerijem uključuje se i dron
Foto: Ilustracija | U potragu za bikom Džerijem uključuje se i dron
Tanjug

SPLIT - Lov na najpoznatijeg hrvatskog bika, Džerija, koji je pobjegao iz klanice, biće nastavljen, a u potragu će biti uključena i avijacija.

Bik je iz klanice pobjegao u petak i još izmiče potrazi, a prema pisanju splitske "Slobodne Dalmacije", u potragu za Džerijem biće uključen i dron s infracrvenim zracima.

To je najavio Ivan Božić, uvjeren da će njegov bik biti brzo lociran.

Dozvolu za dizanje drona tražili su i u ponedjeljak, ali im ona nije bila odobrena jer je mjesto potrage nedaleko od aerodroma.

Za najpoznatijim hrvatskim bjeguncem tragalo se i u ponedjeljak, ali bez većeg uspjeha.

U nekom trenutku su tragači bili uvjereni da će mu doskočiti, ali se ispostvilo da su bili na pogrešnom tragu.

Petar Skejo, vlasnik klanice iz koje je bik pobjegao, i u ponedjeljak ga je tražio nakon što je završio s poslom, a otkrio je specijalnu taktiku tragača.

Tragači, naime, pokušavaju da Džerija namame tako što mu, na mjestima gdje je viđen, dovode krave ne bi li, kažu, osjetio ženku.

Tragači i Skejo kažu da je Džeri veoma brz i vešt.

Inače, Džeri je osvojio simpatije građana, koji apeluju da ne završi ponovo u klanici, a cela potraga dobila je i svoju priču na društvenim mrežama i u inostranoj štampi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije