Ex -Yu

U stanu pronađen piton, "vlasnik" ranije prodao mladunče lava

U stanu pronađen piton, "vlasnik" ranije prodao mladunče lava
Foto: MUP Srbije | U stanu pronađen piton, "vlasnik" ranije prodao mladunče lava

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podnijeli su krivičnu prijavu protiv muškarca (36) iz Lazarevca kod koga je prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađena zmija "piton regius", zakonom zaštićena vrsta, a za koga se sumnja da je posjedovao i mladunče afričkog lava.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sumnja se da je on u prethodnom periodu posjedovao i prodao mladunče lava muškarcu starom 44 godine koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici, a protiv koga je takođe podnijeta krivična prijava.

Oduzete životinje su zbrinute od strane nadležnih službi, napominje se u saopštenju i dodaje da su krivične prijave podnijeli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, dok se 44-godišnjak tereti za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije