Ex -Yu

Ubica trudnice u Prištini počinio samoubistvo

Ubica trudnice u Prištini počinio samoubistvo
Foto: Print Screen/YouTube/Kosovo online | Ubica trudnice u Prištini počinio samoubistvo

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjal Svečlja saopštio je da je Sokol Halili, koji je ubio svoju trudnu suprugu ispred Kliničkog centra u Prištini, danas izvršio samoubistvo.

Svečlja je saopštio da je Halilija opkolila policija, ali da je on odbio da se preda, nakon čega se ubio.

"Nakon intenzivnog rada svih jedinica (tzv.) Kosovske policije, locirali smo ubicu Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio. Policija (tzv.) Kosova kao i Policijski inspektorat (tzv.) Kosova nastaviće istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva", napisao je Svečlja, prenose "Novosti".

Mediji podsjećaju da je Halili ubio trudnu suprugu Hamidu Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini 29. novembra. On je navodno tražio od nje da se pomire prije nego što je zapucao.

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. 

Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lipljanju. Otišla je na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće sedmice.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Sestra nastradale Hamide Magaši, koju je bivši muž ubio u dvorištu ginekologije klinike u Prištini, navodi da je ubijena žena trpjela porodično nasilje.

"Svaki put kad smo je zvali rekla je da ne može da govori", rekla je sestra Hamide Magaši i dodala da je nesrećna trudnica bila u pratnji svekrve čak i kada je htjela da ode kod sestara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije