Ex -Yu

Ubistvo male Vanje potreslo region: Palči određen pritvor

Ubistvo male Vanje potreslo region: Palči određen pritvor
Foto: Screenshot/Facebook | Ubistvo male Vanje potreslo region: Palči određen pritvor

Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije podnijelo je 7. decembra Turskoj zahtjev za izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog iz Velesa, dok su turske vlasti odredile ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Ljupče Palevski je prvoosumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje devojčice i 74-godišnjeg frizera, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije.

U saopštenju se navodi da je Ambasada Sjeverne Makedonije u Ankari dostavila Ministarstvu pravde notu Ministarstva spoljnih poslova Turske u kojoj se obavještava da je Palevskom, po dopisu Kancelarije glavnog javnog tužioca grada Balikešira, određen ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Prema međunarodnoj potjernici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu, gdje je stigao preko Srbije i Bugarske.

U slučaju otmice i ubistva djevojčice i frizera 5. decembra, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac djevojčice, Aleksandar Gorčevski.

Četvorica se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo otmice i dva ubistva na svirep način - jedno maloljetnog lica i jedno iz koristoljublja, a peti je osumnjičen za pomoć u izvršenju krivičnog dijela otmice maloljetnog lica.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju prihvatio je juče prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor od 30 dana vozaču koji je Palevskog prevezao iz Srbije u Tursku.

Djevojčica je kidnapovana u ponedeljak, 27. novembra oko 7.30 časova, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svjedok samog djela, ubijena je dva sata kasnije - oko 10.00 časova.

Njeno tijelo pronađeno je kod sela Brazda na periferiji Skoplja, gdje se nalazio i izgorjeli automobil "citroen", koji je korišćen za otmicu, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije