Ex -Yu

Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore

Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore
Foto: Ilustracija | Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore

PODGORICA - Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević, uhapšen je sinoć u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu sprecijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da je bio u organizovanom kriminalnom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta koje su državni organi ljetos zaplenili u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, navode podgoričke Vjesti.

Milošević i još nekoliko državnih službenika zaposlenih u upravi prihoda i carina uhapšeni su zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Pozivajući se na više izvora, Vjesti su prenijele da je akcija hapšenja izvedena u Podgorici i u Nikšiću, a sumnja se da su uhapšeni bili u organizovanom kriminalnom lancu krađe djela krijumčarenih cigareta, koje je trebalo da budu spaljene u pećima preduzeća Javorka i Željezare u Nikšiću.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to vjerovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u njihovom krijumčarskom lancu.

Uništavanje krijumčarenih cigareta u Nikšiću organizovano je u nekoliko navrata od 30. juna, a posljednji put u četvrtak, kada su prisustvovali i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Abazović je tog dana rekao da je "spaljivanje cigareta najveći udarac ljudima koji se bave organizovanim kriminalom" kao i da je šverc cigareta "klinički mrtav" jer je Crna Gora postala rekorder po količini zaplijenjenih cigareta.

Rade Milošević, funkcioner Abazovićeve URE i član glavnog odbora tog pokreta, imenovan je za državnog sekretara MUP Crne Gore u januaru 2021. godine, a potom ga je vlada 27. aprila ove godine postavila na mesto direktora Uprave poreza i carina.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije