Ex -Yu

Uhapšen još jedan pedofil: Djecu snimao na plaži

Uhapšen još jedan pedofil: Djecu snimao na plaži
Foto: Ilustracija | Uhapšen još jedan pedofil: Djecu je snimao mobitelima na plaži

ROVINJU - U Istri je proteklog vikenda 'pao' još jedan pedofil iz redova brojnih turista koji je snimali obnaženu djecu na plaži. Nijemac (51) koji je ljetovao u Rovinju je uhapšen i mogao bi dobiti kaznu zatvora do osam godina.

Rovinjska policija je završila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 51-godišnji njemački državljanin počinio krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju. Muškarc se sumnjiči da je 13. avgusta oko 19 sati, na plaži u turističkom naselju u Rovinju, pomoću dva mobitela snimao djecu koja nisu imala gornji dio kupaćeg kostima.

Nakon što su građani i turisti primijetili što osumnjičeni čini, 51-godišnjak je pokušao pobjeći, ali u tome je spriječen i zadržan do dolaska policijskih službenika. Muškarac je uhapšen i po zaršetku kriminalističkog istraživanja, 14. avgusta u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kažu u istarskoj policiji.

Neslužbeno se saznaje da je uhapšeni Nijemac pedofilskih sklonosti zapravo Mark K. iz njemačkog grada Berka koji ljetuje u turističkom naselju Vilas Rubin pokraj Rovinja.

Ako mu se dokaže krivica mogao „zaraditi“ kaznu zatvora između jedne i osam godina.

Pedofili stranci na Jadranu

Nerijetka su hapšenja turista s pedofilskim sklonostima, mahom stranaca, koji ljetuju po turističkim središtima duž cijele hrvatske obale. Tako je i prije 10-ak dana Holanđanin Gerhardus K. (70) iz Utrechta zbog snimanja gole ženske djece za vožnje turističkim brodom svoj odmor u rovinjskoj Valalti okončao s lisicama na rukama.  Početkom mjeseca svoju izopačenu sklonost pokazao je i 62-godišnji Slovenac Jozef K. iz Bovca fotografirajući obnaženu djecu na bazenu turističkog naselja nedaleko od Poreča. 

Krajem jula uhapšen je još jedan Nijemac pedofilskih sklonosti, Benedikt J. (36) iz Ibbenburena, jer je u na plaži u Valbandonu pokraj Fažane snimao 4-godišnju djevojčicu.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije