Ex -Yu

Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo u Nikšiću

Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo u Nikšiću
Foto: Ilustracija | Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo u Nikšiću
Srna

NIKŠIĆ - Policija je uhapsila muškarca iz Nikšića M.A. (37) zbog sumnje da je 20. maja ubio sugrađanina Marka Gardaševića (39) u porodičnoj kući u nikšićkom naselju Rastoci.

Načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović rekao je na konferenciji za novinare da je ubistvo izvršeno na krajnje podmukao i surov način, kao i da su se žrtva i počinilac ubistva odranije poznavali.

On je naveo da su nakon sedmodnevne istrage i istrajnog rada utvrđene sve relevantne aktivnosti i okolnosti pod kojim je nasilnim putem izvršeno teško ubistvo, kako ga je okvalifikovalo Tužilaštvo.

Goranović je istakao da je utvrđeno da je 20. maja u ranim jutarnjim časovima M.A. svojim vozilom došao do kuće Gardaševića, ušao u kuću i, nakon kraće verbalne rasprave, manjom sjekirom, zadao Gardaševiću više udaraca u glavu, kao i najmanje jedan udarac nožem u vrat.

Prema riječima Goranovića, Gardašević je od nanesenih povreda preminuo na licu mjesta.

"Nakon počinjenog krivičnog djela učinilac je preduzeo više radnji kako bi skrio identitet i odbacio sredstva izvršenja, zatim sakrio garderobu koja je korištena", rekao je Goranović.

On je naveo da su sprovedenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenim, policijski službenici obezbijedili i personalne dokaze počinioca koji je u potpunosti priznao izvršenje tog zločina, kao i da su pretragom šireg lica mjesta pronašli sredstvo kojim je krivično djelo izvršenoo.

Goranović je saopštio da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.A, izuzeti dokazni predmeti i tragovi koji potiču sa mjesta krivičnog djela ili su nastali prilikom njegovog izvršenja.

Osumnjičeni je danas, nakon što je uhapšen, sproveden nadležnom Državnom tužilaštvu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnesene protiv nepoznatog izvršioca, nakon čega je doneseno rješenje o zadržavanju.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, ubistvo je rasvijetljeno u saradnji sa Sektorom za kriminalističku policiju i forenzičkim centrom iz Danilovgrada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Marketing tim / 29.07.2021 10:15

Sarajevo - Renomirani bosanskohercegovački osiguravatelj je uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa uspješno završio poslovnu 2020. godinu, ispunivši sve ciljeve koji su bili postavljeni pred najbrže rastuće osiguravajuće društvo u našoj zemlj a svoj uspjeh su podjelili sa svojim uposlenicima i poslovnim partnerima.

ASA osiguranje | ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Porast bruto premije za 17,43% i povećanje ukupne dobiti ASA Osiguranja na 2.720.403 KM uz bruto policiranu premiju od 38.084.118 KM u prethodnoj godini, nije došao sam od sebe nego je rezultat predanog rada naših uposlenika uprkos teškoj godini punoj poslovnih i ličnih izazova koje je sa sobom nosila globalna pandemija. Naši uposlenici su se i u teškim okolnostima izavanim COVID-19 pandemijom pokazali kao vrhunski profesionalci pred kojim nijedan problem nije nerješiv i nepremostiv“, kazao je Adnan Hodžić, direktor društva i predsjednik Uprave ASA Osiguranja.

  • Šampion u brzini isplate šteta je u 2021.godini i Šampion u brizi o svojim zaposlenicima.
  • Projektom #Odmori387 ASA Osiguranje pomoglo hotelijere širom BiH. 

Prepoznajući visoki stepen zalaganja svojih zaposlenih, ASA Osiguranje je nagradilo sve zaposlenike ASA Osigiranja i ASA Assistance-a  jednim vikend-odmorom u hotelima širom BiH, te na taj način odalo priznanje na trudu i timskom radu bez kojih poslovni uspjesi i vrhunski rezulatati najpoznatijeg domaćeg osiguravajućeg društva ne bi bili mogući.

Stoga je ASA Osiguranje ovo ljeto pokrenulo projekat #Odmori387 putem kojeg je svim uposlenicima upriličen produženi vikend u jednom od partnerskih hotela u Banja Luci, Bihaću, Vitezu-Čardacima, Mostaru i Sarajevu. Na ovaj način je

„Šampion u brzini isplate štete“ pored već ranije iskazane brige o svojim uposlenicima, napravio dodatni iskorak u dijeljenju uspjeha sa zajednicom u kojoj djeluje.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje ovog ljeta nagradilo svoje uposlenike

Kao domaća kompanija, svjesni enormne štete koju je uslijed pandemije pretrpjela bosanskohercegovačka turistička zajednica zajedno sa hotelijerima širom naše zemlje, već početkom ljeta smo rezervisali smještaj za sve naše uposlenike kod naših partnera u turizmu i hotelijerstvu i tim putem dali svoj doprinos u revitalizaciji ove teško pogođene industrijske grane. Na ovaj način smo uspjeli podjeliti plodove našeg rada, kako sa našim klijentima sa kojim imamo prvenstveno partnerske odnose, tako i sa svim našim kolegicama i kolegama na čiji smo doprinos u protekloj poslovnoj godini istinski ponosni. ASA Osiguranje je sretno što ima tako posvećene i odgovorne kolege, a posebno nas raduje kada naš uspjeh možemo podjeliti i sa našim poslovnim partnerima“ zaključio je Hodžić.

Najčitanije