Ex -Yu

Uhapšen sinovac Andrije Mandića

Uhapšen sinovac Andrije Mandića
Foto: Ilustracija | Uhapšen sinovac Andrije Mandića

PODGORICA - Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, uhapšen je u Podgorici po potjernici koja je raspisana za njim u avgustu prošle godine, nakon što je, prilikom racije, u jednom podgoričkom lokalu policija kod njega pronašla pištolj, javljaju podgorički mediji.

Mandić se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije, odnosno pištolja koji je dobio od strica Andrije Mandića.

Kako navodi RTCG, u avgustu prošle godine izbila je svađa i tuča više osoba u podgoričkom lokalu "Riter", a Danilo Mandić je pretio pištoljem P.K. i njegovom drugu F.F, koji je uspio da mu oduzme pištolj i da ga preda obezbjeđenju kafića.

Policiji je prijavljena tuča, nakon čega je identifikovan pištolj marke "frans polis" kalibra 7,65 mm koji je imao metak u cijevi.

Danilo Mandić je od te noći bio u bjekstvu.

Istražitelji su utvrdili da je pištolj registrovan na treću osobu, kuma Andrije Mandića, koji mu ga je, kako je rečeno u izjavi pred policijom, ustupio prije nekoliko godina.

Tokom saslušanja, Andrija Mandić je u policiji potvrdio da je lično preuzeo pištolj od svoga kuma, da to nije prijavio, kao i da je pištolj držao u svojoj kući u Zagoriču, a potom je pištolj predao svom sinovcu Danilu.

Danilo Mandić važi za bezbednosno interesantnu osobu i hapšen je više puta, dodaje RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije