Ex -Yu

Uhapšena još tri policijska službenika, među njima šef krim-policije

Uhapšena još tri policijska službenika, među njima šef krim-policije
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija | Uhapšena još tri policijska službenika, među njima šef krim-policije

Policija u Hrvatskoj objavila je da se širi istraga u slučaju dvojice policajaca koji su juče uhapšeni u akciji policije i Uskoka.

Danas su uhapšena još trojica policajaca u sklopu istog predmeta. Biće udaljeni iz službe, predati u pritvor i protiv njih policija podnosi krivičnu prijavu Uskoku, baš kao što je to bio slučaj s njihovim uhapšenim kolegama.

"Nastavno na jučerašnje postupanje, odnosno provođenje kriminalističkog istraživanja u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno je na još tri policijska službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke. Osumnjičeni policijski službenici će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", stoji u saopštenju policije.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, među danas uhapšenima su i šef kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke Igor Pasanec te voditelj Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijan Brnada. Na njih i još jednog policijskog službenika prošireno je kriminalističko istraživanje policije i Uskoka, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Jutarnji list objavio je da je ova akcija USKOK-a i policije povezana sa događajem s početka ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje. Tada je Policijska uprava sisačko-moslavačka saopštila da se radilo o "postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga" te da je upotrijebljeno vatreno oružje "kad je vozač automobilom krenuo na policajce".

Ipak, naknadno je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način, a da su policajci "složili" priču kao da su postupali u skladu sa pravilima službe.

Povezana vijest:

Akcija USKOK-a: Uhapšeni policajci, razotkrio ih video

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije