Ex -Yu

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita
Foto: pixabay.com/ilustracija | Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

BEOGRAD - U Srbiji je, prema nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede čiji su inicijali D.J.N. zbog sumnje da je primila mito, dok je muškarac čiji su inicijali D.Č. uhapšen zbog sumnje da joj je dao mito.

Sumnja se da je pomoćnica ministra od D.Č. primila mjesečnu ratu unaprijed obećane koristi za pomoć pri dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede Srbije u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

U saopštenju je navedeno da je D.J.N. obećana isplata od oko 1.000 evra mjesečno u naredne dvije godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

"Pretresi su u toku", napomenuli su iz Tužilaštva.

Akciju hapšenja su, prema nalogu Tužilaštva, a nakon višemjesečnog predistražnog postupka, danas oko podne sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Direkcije policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije