SP Qatar 2022.

Ex -Yu

Uhapšena žena zbog prodaje otrovnih gljiva

Uhapšena žena zbog prodaje otrovnih gljiva
Foto: Pexels/RODNAE Productions | Uhapšena žena zbog prodaje otrovnih gljiva
Tanjug

ŠABAC - Šabačka policija uhapsila je M. G. (72) zbog sumnje da je u prethodnih nekoliko dana na pijaci u Šapcu prodavala gljive od kojih je više osoba zadobilo simptome trovanja, saopštio je danas MUP Srbije.

Ona je osumnjičena da je izvršila krivično djelo "teško djelo protiv zdravlja ljudi", određeno joj je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, navodi se u saopštenju.

Nacionalni centar za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije (VMA) saopštio je prethodno da je jutros primio šest pacijenata sa trovanjem otrovnim gljivama, od kojih je jedna 57-godišnja žena iz Šapca u teškom stanju.

Kako se navodi, primljena je i četvoročlana porodica iz Šapca, koji takođe "imaju znake amanitinskog (faloidinskog) sindroma, svi sa gastrointestinalnim tegobama i lezijom jetre".

Kao šesti pacijent, primljena je ženska osoba iz Beograda koja ima gastrointestinalni sindrom i boljeg je opšteg stanja.

VMA navodi da su pacijenti iz Šapca gljive nabavili kod neovlašćenog prodavca, i konzumirali ih, misleći da je riječ o rudnjačama i lisičarkama, kao i da su gljive bile polomljene i da ih je bilo najmanje tri vrste, što otežava prepoznavanje.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije