Ex -Yu

Uhapšene četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu

Uhapšene četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu
Foto: N.N. | Uhapšene četiri osobe zbog napada na dva Albanca u Novom Sadu

BEOGRAD - Četiri osobe uhapšene su zbog napada na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici u Novom Sadu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je policija poslije intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično djelo.

"Pronađena je i odeća koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage", istakao je Stefanović.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će, kako je rekao Stefanović, ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno", poručio je Stefanović.

Prema njegovim riječima, ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno da bi građani bili bezbjedni i sigurni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije