Ex -Yu

Uhvaćeni u švercu deviza kroz Srbiju: Jedan se pravdao da kupuje kuću

Uhvaćeni u švercu deviza kroz Srbiju: Jedan se pravdao da kupuje kuću
Foto: Carina info | Turci uhvaćeni u švercu deviza kroz Srbiju: Jedan se pravdao da kupuje kuću

GRADINA - Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina spriječili dva pokušaja turskih državljana, odnosno turske nacionalnosti, da nelegalno prenosu devize u ukupnom iznosu od skoro 73.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Prvi slučaj je otkriven u 5 časova, kada su neprijavljene devize otkrivene kod trojice turskih državljana, koji su se mercedesom uputili ka Turskoj.

U torbama koje su se nalazile u prtljažniku vozila, carinici su otkrili čak 86.950 neprijavljenih evra, dok su sva trojica putnika u odjeći koju su nosili na sebi imali još po 6.000 evra.

Kao vlasnik novca prijavio se 48-godišnji vozač, rekavši da je novac ponio radi kupovine kuće u Turskoj.

Iznos od po 10.000 evra koji može bez prijavljivanja da se prenese preko granice, vraćen je svakom putniku, dok je ostatak od 62.950 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, navodi Uprava carina.

Sličan pokušaj spriječen je na istom prelazu samo nekoliko časova kasnije, kada je oko 9 časova jedan holandski državljanin (54), turske nacionalnosti u jastuku pokušao da prokrijumčari 10.000 neprijavljenih evra.

Tvrdio je da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i 3.000 evra, ali su carinici otkrili da je u jastuk, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, sakrio 17.000 evra.

I ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok će ostatak od 10.000 biti predmet prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije