Ex -Yu

Umalo fizički obračun Plenkovića i Grmoja zbog Srbije

Umalo fizički obračun Plenkovića i Grmoja zbog Srbije
Foto: Index.hr | Umalo fizički obračun Plenkovića i Grmoja zbog Srbije

ZAGREB - Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fiičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Grmoja je portalu Index ispričao da je tokom sjednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja, a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

"Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog Plenkovića. On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju.", rekao je Grmoja.

Prema njegovim riječima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namjerom da se fizički obračuna, zasutavili su drugi poslanici.

"Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izvještajima sa sastanka Evropskog savjeta.

"Plenković je eskalirao cijelu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao", ispričao je za Index Glavašević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije