Ex -Yu

Upozorenje na veliku količinu padavina u Srbiji

Upozorenje na veliku količinu padavina u Srbiji
Foto: Unsplash/Alvin Leopold | Upozorenje na veliku količinu padavina u Srbiji

BEOGRAD - Meteorolozi najavljuju zahlađenje tokom vikenda u Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na veliku količinu padavina za istočnu Srbiju.

U nedjelju, 29. maja, u istočnoj Srbiji lokalno se očekuje velika količina padavina od 20 do 40 milimetara, lokalno i oko 60 milimetara za 24 časa, naveli su iz Zavoda.

Meteorolog "Veder tu ambrele" (Weather2Umbrella) Đorđe Đurić rekao je da za vikend slijedi zahlađenje i pad temperature za gotovo 15 stepeni Celzijusovih, prenose "Novosti onlajn".

Prema njegovim riječima, sutra ujutru i prije podne u sjevernim, a tokom dana i u ostalim predjelima slijedi jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz vrlo jake udare sjeverozapadnog vjetra.

"Maksimalna temperatura u većini mesta prelaziće tek 20 stepeni. U nedelju se nastavlja oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 18 do 24 stepena", naveo je Đurić.

On je dodao da će početkom sljedeće sedmice i dalje biti svježe, ponegdje sa padavinama, a stabilizacija, uz sunčano i znatno toplije vrijeme očekuje se sredinom sedmice.

"U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a od utorka sledi stabilizacija vremena. Od srede nas čeka sunčano vreme uz porast temperature", istakao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije