Ex -Yu

Uprkos zabrani, četiri osobe iz opštine Tuzi došle u Podgoricu

Uprkos zabrani, četiri osobe iz opštine Tuzi došle u Podgoricu
Foto: Pixabay | Uprkos zabrani, četiri osobe iz opštine Tuzi došle u Podgoricu

PODGORICA - Policija je podnijela dvije krivične prijave protiv četiri osobe koja su, uprkos zabrani zbog pandemije virusa korona, napustile područje opštine Tuzi i boravile u Podgorici.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je policija u jednom marketu u Podgorici u naselju Konik zatekla osobe čiji su inicijali D.G. i V.G., koje su prekršile mjeru zabrane putničkog međugradskog saobraćaja i napustile opštinu Tuzi.

"Osim toga, dvije osobe s prebivalištem u Tuzima, A.LJ. i V.LJ., zatečene su u Podgorici u naselju Zeta u jednom marketu. I one su prekršile mjeru zabrane putničkog međugradskog saobraćaja", dodaje se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu naredio je da te osobe budu upozorene i ispraćene na adresu stanovanja, te da protiv njih budu podnesene krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U opštini Tuzi sinoć je donesena odluka o zabrani svakog kretanja i izlaska iz te lokalne zajednice zbog velikog broja zaraženih virusom korona.

Od 18 juče testiranih na virus korona u Institutu za javno zdravlje, koji su bili pozitivni, njih 15 je bilo iz opštine Tuzi, lokalne zajednice sa većinskim albanskim stanovništvom, uz granicu s Albanijom, na 15 kilometara od Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije