Ex -Yu

Užas u Srbiji: Djevojčica rodila mrtvu bebu pa rekla da ju je stric silovao

Užas u Srbiji: Djevojčica rodila mrtvu bebu pa rekla da ju je stric silovao
Foto: Ilustracija | Užas u Srbiji: Djevojčica rodila mrtvu bebu pa rekla da ju je stric silovao

Jedan Kruševljanin uhapšen je zbog sumnje da je obljubio maloljetnu bratanicu staru 13 godina, koja je u četvrtak rodila mrtvorođenče, potvrđeno je "Novostima".

Medicinskim vještačenjem bi trebalo da se utvrdi šta se tačno dogodilo u naselju Čitluk u Kruševcu i da li je zaista tačno da je stric, kako je ispričala djevojčica, odgovoran za krivično djelo za koje je osumnjičen.

Trinaestogodišnja djevojčica, koja sa svojom porodicom i stricem živi na istoj adresi u romskom naselju na periferiji Kruševca ispričala je nakon porođaja da je prije devet mjeseci bila žrtva svog bliskog rođaka.

Okruženje maloljetnice nije primijetilo trudnoću i navodno su pretpostavili da je djevojčica samo dobila na kilaži.

"Očekuje se saslušanje osumnjičenog pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i odluka o produženju pritvora", rekao je izvor "Novosti" i dodao:

"Za sada se slučaj u ovoj fazi vodi kao krivično delo obljuba nad maloletnim licem. Medicinsko veštačenje treba da rasvetli ceo događaj".

U međuvremenu, djevojčica je zdravstveno zbrinuta na Odjeljenju ginekologije kruševačke bolnice. Razgovarala je sa stručnjacima i policijom. Istraga je u toku.

Za krivično djelo obljuba nad maloljetnim licem, u slučaju da je oštećena ostala u drugom stanju, počiniocu prijeti kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije