Ex -Yu

Užas u Srbiji: Namjerno isjekao gasovod i otrovao djecu

Užas u Srbiji: Namjerno isjekao gasovod i otrovao djecu
Užas u Srbiji: Namjerno isjekao gasovod i otrovao djecu

ALEKSINAC - Šest osoba, od kojih četvoro djece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano je plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže u tom gradu.

- N. N. lice namjerno je na dva mjesta presjeklo gasovodnu mrežu u Ulici Karađorđa Petrovića - rekao je za ''Novosti'' zamjenik osnovnog javnog tužioca u Aleksincu Ivan Mitrović.

Radi se o već otkopanom vodu gasovoda na kojem je radilo preduzeće Jugorosgas. Gasovod je bio presječen na dva mjesta i iscurila je značajna količina gasa. Policija je uradila uviđaj. Zaustavljeno je curenje gasa veoma brzo i nema opasnosti za građane. Uskoro će gasovod biti ponovo zatrpan.

Četvoro djece primljeno je na Kliniku za dečje interne Kliničkog centra u Nišu u Nišu bolesti pod sumnjom da su se otrovali plinom. Dvoje odraslih je nakon pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno liječenje.

- Dva dječaka i dvije djevojčice, primljeni su noćas pod sumnjom na trovanje gasom. Oni su se žalili na glavobolje i ojsećaj gušenja ali na prijemu. Prema nalazu dežurnih lekara nisu bili životno ugroženi. Pratimo njihovo stanje i na jutrošnjoj kontroli svi fiziološki parametri pacijenata bili su uredni - kaže dr Gordana Kostić sa Dečje interne klinike u Nišu.

Pretpostavlja se da su djeca, koja su sa težim simptomima prebačena u Niš, bila u tom trenutku na ulici.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu potvrđeno je da je za sada nepoznati počinilac presjekao gasovodnu mrežu poslije intervencije, zbog čega je gas naglo počeo da curi. 

Ekipe "Jugorosgaza" intervenisale su na terenu i nema opasnosti od ponovnog curenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije