Ex -Yu

Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku

Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku
Foto: Tanjug/Dragan Nikolić | Vanredna odbrana od poplava u Užicu i Čačku

BEOGRAD - Na rijeci Ðetinji u Užicu i u čačanskim gradskim branama "Vrutci" i Gradska brana na vodnoj jedinici "Zapadna Morava - Čačak" uvedena je vanredna odbrana od poplava zbog aktuelne hidrološke situacije usljed obilnih padavina, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće (JVP) Srbijavode.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu Srbijavoda, usljed obilnih padavina inteziteta preko 70 milimetara roku od 12 sati, prema informacijama lokalnih stanica došlo je do naglog porasta vodostaja na rijekama Ðetinji i Skrapežu sa tendencijom daljeg rasta i zasićenosti tla.

U nebranjenim područjima došlo je do manjih izlivanja.

Na kritičnim dionicama uvedena su dežurstva na terenu u skladu sa fazom odbrane, izvršene su pripreme svih službi JVP "Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mjera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava.

U saopštenju se dodaje da se zbog očekivanog pomjeranja poplavnog talasa i porasta vodostaja rijeke Zapadne Morave sprovode preventivne mjere u zoni ušća kanala Moravac u Zapadnu Moravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije