Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vanredna situacija proglašena i u Bogatiću

Vanredna situacija proglašena i u Bogatiću
Foto: Wikipedia | Vanredna situacija proglašena i u Bogatiću
Tanjug

ŠABAC - I u opštini Bogatić večeras je proglašena vanredna situacija.

Kako se navodi na sajtu te opštine, odluku o proglašenju vanredne situacije donio je predsjednik te opštine Nenad Beserovac.

Takođe, Štab za vanredne situacije opštine Bogatić donio je danas naredbu, koja podrazumijeva više mera, poput upotrebe zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.

Naredbom je zabranjeno okupljanje u zatvorenom prostoru više od 100 osoba, a na otvorenom više od 500, dok je rad ugostiteljskih objekata ograničen na vremenski period od 6 časova do 23 časa.

Kako se navodi, rad ugostiteljskih objekata treba prilagoditi tako da za jednim stolom ne mogu da sjede više od dvije osobe uz obavezni razmak od 1,5m između stolova.

Takođe, preporučuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljku djelatnost da težište djelatnosti preusmjere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite.

Vlasnicima bazena naređuje se da korišćenje kupališta organizuju na način kojim se obezbjeđuje bezbjednost korisnika, a koje podrazumijeva ograničen broj ljudi i poštovanje mjera zaštite.

Naređuje se "Mačva Ekspres DOO" da ne dozvoli ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske, kao i pojačan rad Komunalnog preduzeća, naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbjeđivanja zdravstvene bezbjednosti građana opštine Bogatić.

Naredba podrazumijeva i mjerenje tjelesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namjene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namjene.

Obavezno je i sprovođenje mjera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima i salonima ljepote, uz zakazivanje termina i obavezno nošenje maski i rukavica.

Naređuje se vršenje dezinfekcije svih javnih objekata, kao i minimum jednom dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Opštinska uprava mora da inspekcijske poslove organizuje tako da svi dijelovi inspekcijskih službi vrše nadzor nad primjenom mjera iz ove naredbe.

Vanredna situacija na snazi je u još 15 opština ili gradova: Vladiničinom Hanu, Lučanima, Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije