Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vanredna situacija proglašena i u Lučanima

Vanredna situacija proglašena i u Lučanima
Foto: lucani.rs | Vanredna situacija proglašena i u Lučanima
Tanjug

LUČANI - I u opštini Lučani danas je proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja oboljelih od virusa kovid-19.

Kako se navodi na sajtu opštine, odluku o proglašenju vanredne situacije donio je Štab za vanredne situacije opštine Lučani, gdje je danas potvrđeno prisustvo virusa kovid-19 kod šest pacijenata, dok se za 21 pacijenta očekuju rezultati sa testiranja na virus.

Opštinski Štab za vanredne situacije izdao je naredbu koja podrazumijeva obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i kojom se zabranjuje organizovanje svečanosti i sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ograničava se radno vrijeme ugostiteljskih, trgovinskih radnji i maloprodajnih objekata, tako da radno vrijeme počinje najranije u 7 časova, a završava se najskasnije do 22 časa.

Ograničava se i broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbjeđuje fizička distanca od najmanje dva metra.

Naredba podrazumijeva i da je u javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provjetravanje i dezinfekciju vozila.

Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima loklane samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Lučani da preduzmu mjere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama, kao i pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

Vanredna situacija na snazi je u još 13 opština ili gradova: Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije