Ex -Yu

Vekić: "Štark arena" spremna za prihvat prvih pacijenata

Vekić: "Štark arena" spremna za prihvat prvih pacijenata
Foto: Tanjug | Vekić: "Štark arena" spremna za prihvat prvih pacijenata

BEOGRAD - Privremena bolnica u beogradskoj "Štark areni" spremna je za prihvat prvih pacijenata zaraženih korona virusom, izjavio je večeras državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

"Planiramo da nakon vizita, koje su u planu da se sprovedu u četiri kliničko bolnička centra u Beogradu i na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, adekvatan broj najlakših pacijenata, onih koji ne iziskuju kiseoničnu terapiju, budu prebačeni u Arenu", rekao je Vekić za RTS.

Naveo je da su u "Štark areni", osim zdravstvenih bezbjednosnih faktora, obezbeđeni higijenski i drugi najbitniji elementarni uslovi za boravak pacijenata.

Kako je dodao, pacijenti će tu, osim rendgen i laboratorijske dijagnostike, imati i kompletan tretman pulmologa i internista koji će brinuti o njihovom zdravlju.

Upitan da li postoji mogućnost da u Areni budu smješteni i oni kojima se u ambulantama utvrdi da su kovid pozitivni, ukoliko ne bude mjesta u redovnim klinikama, Vekić je rekao da samo ukoliko trijažene ekipe smještene u kliničko bolničkom centru "Zemun", "Bežanijska kosa", Infektivnoj klinici i Gradskom zavodu za plućne bolesti procene da takvi pozitivni pacijenti mogu da budu zbrinuti u areni, oni će tu automatski biti primljeni, van prijema u sekundarnu i tercijarnu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije