Ex -Yu

Veselji: Ne plašimo se izazova, ni dijaloga ni sukoba sa Srbijom

Veselji: Ne plašimo se izazova, ni dijaloga ni sukoba sa Srbijom
Foto: Facebook | Veselji: Ne plašimo se izazova, ni dijaloga ni sukoba sa Srbijom

PRIŠTINA - Prištnske institucije se ne plaše predstojećih izazova, ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je danas pedsjednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, prenijela je RTK.

Veselji je, u obraćanju na komemorativnom skupu u Mitrovici, povodom 103. godišnjice od ubistva Ise Boletinija, kojeg Albanci doživljavaju kao nacionalnog heroja, rekao da Priština u dijalog sa Beogradom ulazi da bi "osnažila Kosovo, državu i narod".

"Zajedno sa našim velikim partnerima i saveznicima na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budite sigurno da ćemo uspjeti. Pobijedićemo", rekao je Veselji.

Sadašnja generacija ima misiju da, kako je rekao, "Kosovo zauvijek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u UN, NATO i EU".

"Mi kao generacija znamo odakle smo došli, šta nasleđujemo i gdje želimo da budemo. Znamo za zadatke kojima nas je zadužila istorija i ne namjeravamo, ni na trenutak da od njih odustane. I ne postoji adekvatnije mjesto od Mitrovice da se to kaže. Ne, jer Mitrovica je amblem nacije. Mitrovica je volja Ise Boletinija. Danas i zauvijek, tamo gdje je Mitrovica, tamo je i Kosovo", rekao je Veselji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije