Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Veselji se vratio iz Haga, dočekale ga pristalice

Veselji se vratio iz Haga, dočekale ga pristalice
Foto: Facebook/Kadri Veseli | Veselji se vratio iz Haga, dočekale ga pristalice
Tanjug

PRIŠTINA - Kadri Veselji, bivši priipadnik generalštaba tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, vratio se u Prištinu, nakon saslušanja u Specijalnom sudu.

Na prištinskom aerodromu dočekala je grupa od više desetina pripadnika Demokratske partije Kosova.

Ni danas nije otkrio u kom svojstvu je saslušavan u Hagu, kao svjedok ili kao osumnjičeni, a nije želio ni da odgovara na pitanja novinara, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Veselji, koji je juče u Specijalnom sudu saslušavan duže od tri sata, je po povratku u Prištinu ponovo veličao borbu tzv. OVK.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije